Üniversitemize DGS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız tarafından 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Yüz yüze kayıt için Ön Lisans diplomasının aslı veya mezuniyet belgesi ve nüfus cüzdanı/kimlik kartı ile başvuru yapılması yeterlidir.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında (18 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'a kadar) elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların kayıt için ayrıca gelmelerine gerek yoktur.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, muafiyet ve intibak işlemleri için onaylı transkript belgelerini ve ders içeriklerini (mezun olduğu üniversitenin web sayfasında ders içerikleri mevcutsa adayın getirmesine gerek yoktur) en kısa sürede kayıt yaptırdığı bölüme elden teslim etmeleri gerekmektedir.

NOT: 2023 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2023 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.




 

Akademik Takvim